Een krabpaal kopen, waar rekening mee houden?

Eén van de belangrijkste zaken die je eigenlijk altijd in huis moet halen wanneer je van plan bent om een kat te kopen is natuurlijk een zogenaamde krabpaal. Voor heel wat mensen geldt dat ze dit in eerste instantie niet doen. Nochtans is dat zeer belangrijk. Een dergelijke paal zorgt er namelijk in de praktijk voor dat je kat altijd over de mogelijkheid beschikt om diens nagels te scherpen. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het eveneens zo dat je kat zich hiermee kan vermaken waardoor andere meubels in je woning buiten schot zullen blijven. In ieder geval, wil jij graag een leuke krabpaal kopen en ben je daarvoor nog op zoek naar interessante tips? Dan is het alvast zeker een aanrader om je even te gaan verdiepen in de informatie die je hieronder aantreft. 

Wat maakt een krabpaal nu precies zo belangrijk? 

Veel mensen vragen zich in de praktijk af waarom katten nu precies zo graag krabben aan een krabpaal. Voor een dergelijke paal of meubel geldt dat het werkelijk als onmisbaar kan worden bestempeld voor je kater of poes. Ze zorgt er namelijk voor dat er optimaal kan worden voorzien in de krabbehoeftes waar hij of zij over beschikt. Voor katten geldt dat ze in de praktijk niets liever willen dan lekker te kunnen krabben. Op deze manier zorgen ze er in eerste instantie voor dat hun nagels echt gezond blijven. Dat is voor je kat altijd van ontzettend groot belang.

Door aan een krabpaal te krabben is het zo dat katten ervoor zorgen dat hun oude nagelhoezen waarover ze beschikken weg kunnen worden gekrabd. Voor het merendeel van de kattenkrabpalen geldt dat ze zijn afgewerkt met een materiaal wat luistert naar de naam Sisal. Het gaat hierbij om een robuuste vezel welke als gevolg heeft dat de nagels van je kat niet alleen mooi gezond, maar ook lekker scherp zullen blijven. Het feit dat je meubels ook onaangeroerd zullen blijven is uiteraard mooi meegenomen. In ieder geval is het dus helder dat je er steevast goed aan doet om ervoor te kiezen om een krabpaal aan te schaffen waar je kat zich mee uit kan leven. 

Waar rekening mee houden bij het kopen van een dergelijke paal?

Naar alle waarschijnlijkheid zal de bovenstaande informatie er wel voor hebben gezorgd dat je overtuigd bent geraakt van de vele interessante voordelen die verbonden zijn aan het in huis halen van een krabpaal. Dit gezegd hebbende zal het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk zijn waar ze bij het kopen van een dergelijke paal nu precies allemaal rekening mee dienen te houden. Wat dit betreft zal je aandacht willen besteden aan de volgende punten:

  • De kat moet zich helemaal kunnen strekken aan de paal, koop ze dus niet te klein; 
  • Kies voor een stevige en bovendien ook stabiele paal; 
  • Maak een keuze tussen louter een paal en een speciaal kattenmeubel; 
  • Overweeg het kopen van enkele speeltjes om aan de paal te bevestigen;

Hou je bij het kopen van een krabpaal rekening met de aandachtspunten zoals hierboven voor je op een rijtje gezet? Dan kan er in principe niet zoveel fout gaan, integendeel.

Twijfel niet langer, en ga naar de website van Petsgifts.nl.