Je trouwe viervoeter verzorgen doe je zo! 

Wanneer jij eigenaar bent van een hond, brengt dat ook een hele verantwoordelijkheid met zicht mee. Jij moet ervoor zorgen dat een hond op de juiste momenten juiste voedsel en beweging krijgt om hem zo gezond mogelijk te houden. Behalve voeding en beweging is ook het verzorgen van de vacht belangrijk om het beestje gezond te houden. Zo voorkom je ziektes en blijft je hond gezond. 

Beweging voor de hond 

Let erop wanneer je een hond kiest, dat hij/zij voldoende beweging krijgt. Hoeveel beweging het beestje nodig heeft, hang veel af van het ras je wilt. Een Shitzu is kleiner en minder bewegelijk als een Golden Retriever. Let er dus op dat je een hond kiest die goed bij jouw past. Hou je van lange wandelingen en wil je daar een hond bij meenemen? Dan is een Shitzu niet aan te raden. 

Zorg voor de juiste voeding voor de hond 

Een hond is gek op koekjes en vlees, maar hem de hele dag dit soort lekkernijen geven is niet goed voor het beestje. Zorg ervoor dat je de hond de juiste voeding geeft wat past bij zijn ras. En wil je hem een keer belonen voor goed gedrag? Dan kan je hem best wel een keer verwennen met een hondenkoekje, maar overdrijf dit niet.  

Verzorg de vacht van je hond goed 

Elk hondenras heeft een ander soort vacht. Zo heb je hondenrassen met lange haren, maar ook hondenrassen zoals een Jack Russel met kleine, harde haartjes. Heb je een langharige hond in huis gehaald? Dan is de kans groot dat je de hond regelmatig moet borstelen om klitten en vuiligheid uit de vacht te halen. Ook is het belangrijk de vacht regelmatig te wassen. Hiervoor kun je het beste hondenshampoo gebruiken. Normale shampoo kan voor irritaties op de huid van de hond zorgen. 

Verzorging van de oren 

Bij de verzorging van je hond hoort ook het regelmatig controleren van de oren. Door regelmatig de oren van een hond te controleren en schoon te maken voorkom je te veel oorsmeer en oormijt bij de hond. Oormijten en oorsmeer zijn twee oorzaken van oorontsteking bij honden. Door regelmatige controle, kan je dit tijdig aanpakken en oorontsteking bij je hond voorkomen.